Polen – Cvetni prah

1.600 рсд

Polen je naziv za sitan, fini prah sastavljen od polenovih zrna golosemenica i skrivenosemenica. Polenova zrna se sadrže u samom cvetu pomenutih biljaka odakle ih pčele sakupljaju (lepljenjem za dlačice na svojim nožicama) posećivanjem cveća i pijenjem nektara.

Kategorija:

Opis

Polen je odličan antioksidans, ima antimikrobna, antiupalna, antigljivična, i antivirusna dejstva. Polen efektivno usporava proces starenja organizma.

Zbog svog sastava i svojih svojstava preporučuje se osobama koje imju problem sa anemijom, slabošću, hroničnim umorom i malaksalošću, bolovima i bolestima skeleta i skeletnog sistema, radnicima u nervno napetim i stresnim okolnostima, ljudima sa bolestima srca, bolestima bubrega i prostate, bolestima zuba, sporim zaceljivanjem rana, niskim nivoom hemoglobina, krvne plazne. 

Podstiče rast, razvoj i oporavak čelija, tkiva i celokupnog organizma, masnom kožom i mnogim drugim problemima a naročito fizičkim radnicima, sportistima i svima koji žele da povećaju svoje performanse i unaprede svoje zdravlje i povećaju kvalitet svog života. 

Najbolje je upotrebiti ga 6 do 8 meseci od dana pakovanja. Najduže će opstati ukoliko se čuva zatvoren u originalnom pakovanju, na nižoj temperaturi i zaštižen od jake sunčeve svetlosti.