blizanci-slika

Kako je sve počelo?

Dolazimo iz Novog Sada, iz ravnice okupane suncem i najvrednijim pčelama. Mi smo blizanci, Nemanja i Milosav Čanak. Možda nas već poznajete sa Futoške pijace!
Pčelarstvom se bavimo od detinjstva. Rešili smo da čuvamo tradiciju i porodični posao nastavimo, u skladu sa pravilima koji su postavile prethodne generacije. Med je za nas „božji lek“, jer osim predivnog ukusa, on nudi mnogo više. Med je eliksir zdravlja, lepote i dugovečnosti.

Tajna našeg meda

med-ikonica

100% prirodni med

med-ikonica2

35 godina tradicionalne proizvodnje

pcela-ikonica3

Ekološki pristup

Istorijat

Godinama unazad bavimo se pčelarstvom, vrcanjem meda i prodajom. Inženjeri smo tehničkih nauka, ali ljubav prema medu nas je obavezala da se posvetimo onome što nas ispunjava i da pomažemo ljudima da žive srećnije i kvalitetnije.

Naša porodica se pčelarstvom bavi duže od 35 godina. Nekada smo bili „mali pomoćnici“, a danas smo glavni i odgovorni za proizvodnju meda. Zaljubljenici smo u prirodu, pa činimo sve da budemo odgovorni prema planeti i prema pčelama, koje su najvažnija vrsta na svetu.

Da nema pčela, ne bi bilo ni hrane. One su sastavni deo ekosistema Zemlje. Vredne su i oprašuju biljke. Pored toga, one prave zlatni med koji je lekovit. Od pčela zavisi svaki treći zalogaj koji mi konzumiramo, pa se prema njima odnosimo odgovorno, u skladu sa ekološkim principima.

Usavršili smo se u pravljenju meda od uljane repice, čistog bagremovog meda, lipovog, šumskog, livadskog meda, kao i propolis kapi i polena.