Banana palačinke sa medom

Banana palačinke su veoma brza i zdrava opcija za doručak. Veoma se lako pripremaju, i odlične su za obrok za poneti. Dodavanjem različitih preliva, ove palačinke se veoma lako prilagode svačijem ukusu.

Sastojci:

  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 1/4 šolje (90g) livadskog meda, plus dodatak, za posluživanje
  • 4 banane
  • 1 šolja (240 g) rikota sira
  • 3/4 šolje (180 ml) putera
  • 3 jaja
  • 225 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike kokosovog šećera
  • 2 kašike ulja 
  • 1/4 šolje (25 g) grubo seckanih tostiranih oraha (opciono), za posluživanje
Priprema:

Da biste napravili puter od meda, stavite puter i med u činiju i viljuškom izmešajte dok se dobro ne sjedine. Stavite na komad plastične folije i formirajte trupac, uvrćući krajeve omota da se čvrsto pričvrste, a zatim ohladite dok se ne stegne.

Zgnječite 2 banane u velikoj činiji. Dodajte rikotu, puter i žumanca, pa promešajte da se sjedini. 

U posebnu posudu prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer. Dodajte mešavinu brašna u mešavinu banane i promešajte da se sjedini. 

Umutiti belanca u čvrst sneg. Lagano umešajte jednu trećinu belanca u testo da omekša, a zatim umešajte ostatak.

Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju na srednjoj vatri. Radeći u serijama, dodajte 1/4 šolje (60 ml) porcije testa u tiganj i pecite 2-3 minuta sa svake strane dok ne porumeni, dodajući još ulja u tiganj između serija, ako je potrebno. Izvadite iz tiganja i držite na toplom dok opečete ostatak.

Narežite preostale 2 banane pod uglom. Slažite banana palačinke na tanjir i prelijte ih puterom od meda, banane i seckanog oraha, ako koristite. Poslužite banana palačinke sa dodatnim medom.

Prijatno!

banana palačinke

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *