Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Banana palačinke sa medom
Banana palačinke su veoma brza i zdrava opcija za doručak. Veoma se lako pripremaju, i odlične su za obrok za poneti. Dodavanjem različitih preliva, ove palačinke se veoma lako prilagode svačijem ukusu.
Sastojci:
- 120 g neslanog putera, omekšanog
- 1/4 šolje (90g) livadskog meda, plus dodatak, za posluživanje
- 4 banane
- 1 šolja (240 g) rikota sira
- 3/4 šolje (180 ml) putera
- 3 jaja
- 225 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike kokosovog šećera
- 2 kašike ulja
- 1/4 šolje (25 g) grubo seckanih tostiranih oraha (opciono), za posluživanje
Priprema:
Da biste napravili puter od meda, stavite puter i med u činiju i viljuškom izmešajte dok se dobro ne sjedine. Stavite na komad plastične folije i formirajte trupac, uvrćući krajeve omota da se čvrsto pričvrste, a zatim ohladite dok se ne stegne.
Zgnječite 2 banane u velikoj činiji. Dodajte rikotu, puter i žumanca, pa promešajte da se sjedini.
U posebnu posudu prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer. Dodajte mešavinu brašna u mešavinu banane i promešajte da se sjedini.
Umutiti belanca u čvrst sneg. Lagano umešajte jednu trećinu belanca u testo da omekša, a zatim umešajte ostatak.
Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju na srednjoj vatri. Radeći u serijama, dodajte 1/4 šolje (60 ml) porcije testa u tiganj i pecite 2-3 minuta sa svake strane dok ne porumeni, dodajući još ulja u tiganj između serija, ako je potrebno. Izvadite iz tiganja i držite na toplom dok opečete ostatak.
Narežite preostale 2 banane pod uglom. Slažite banana palačinke na tanjir i prelijte ih puterom od meda, banane i seckanog oraha, ako koristite. Poslužite banana palačinke sa dodatnim medom.
Prijatno!