Brz i ukusan doručak sa puno proteina

Ovaj obrok napravljen je za jutra kada doručak treba da bude brz, ukusan i pun proteina! Uključuje jednostavne sastojke, poput jaja, spanaća i slanine, sa slatkim elementom iznenađenja. 

Spremni za manje od 15 minuta, ovi zalogaji mogu da se čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi do 7 dana u frižideru, što ovo čini raznovrsnim i ukusnim jelom u kome možete uživati tokom cele nedelje.

Sastojci:

  • 5 kriški slanine;
  • Livadski med, za preliv;
  • 8 jaja;
  • 1 kašika pavlake za kuvanje;
  • ½ kašičice soli;
  • ¼ kašičice crnog bibera;
  • ⅓ šolje seckanog sira;
  • ¼ šolje bebi spanaća, seckanog;

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Poprskajte kalup za mafine uljem. Ostavite sa strane.

Ispržite slaninu. Svaku krišku prelijte obilnom količinom meda.

Pecite 10-15 minuta, dok slanina ne postane hrskava po vašem ukusu. Izvadite slaninu iz tiganja i ostavite da se ohladi na tanjiru obloženom papirnim ubrusom da se ocedi mast. Isecite na komade veličine zalogaja kada se potpuno ohlade.

U srednjoj činiji umutite jaja, pavlaku, so i biber.

Umešajte iseckani sir, seckani spanać i seckanu slaninu.

Sipajte smesu od jaja u pripremljeni kalup za mafine, napunite do pola.

Pecite 13 -15 minuta, ili dok ne bude pečeno bez curenja.

Izvadite iz kalupa i uživajte. 

Čuvajte u zatvorenoj posudi do nedelju dana u frižideru.

 

Prijatno!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *