Domaća bonžita sa medom

Domaća bonžita sa medom je ukusna poslastica koja kombinuje hrskavost i slatkoću meda. Ova jednostavna verzija popularnog slatkiša je odličan izbor za sve ljubitelje slatkih zalogaja. Evo kako da pripremite ovu slasnu domaću bonžitu sa medom.

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 3 kašike meda
  • 100 g putera
  • 200 g kikiriki putera
  • 300 g pirinčanih pahuljica
  • Prstohvat soli

Način pripreme:

U veći lonac sipajte šećer i vodu. Zagrevajte na srednjoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi i dobijete sirup.

Dodajte med i puter u sirup. Mešajte dok se puter potpuno ne otopi i smesa postane glatka.

Sklonite lonac sa vatre i dodajte kikiriki puter. Mešajte dok se sve dobro sjedini.

Dodajte pirinčane pahuljice i prstohvat soli u smesu. Dobro promešajte kako bi se pahuljice ravnomerno obložile smesom.

Uzmite pleh obložen papirom za pečenje i prebacite smesu u pleh. Pritisnite smesu ravnomerno kako biste dobili kompaktnu masu.

Ostavite bonžitu da se ohladi na sobnoj temperaturi najmanje 1-2 sata, ili stavite u frižider kako bi se stegla brže.

Kada se bonžita dobro ohladi i stegne, izvadite je iz pleha i pažljivo je iseckajte na željene komade.

Domaća bonžita sa medom predstavlja ukusan i hrskav slatkiš. Uživajte u slatkim zalogajima koje ste sami pripremili.

Ova domaća bonžita sa medom je sjajan način da uživate u ukusnom slatkišu sa prirodnim sastojcima. Podelite je sa porodicom i prijateljima i uživajte u ukusnom zadovoljstvu.

domaća bonžita sa medom

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *