Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Fileti paprike sa medom – savršena kombinacija slatkoće i pikantnosti
Fileti paprike sa medom su ukusno jelo koje kombinuje slatkoću meda sa blagom pikantnošću paprike. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i savršen je kao prilog ili lagani obrok. Sledite korake u nastavku i uživajte u ovoj jedinstvenoj kombinaciji ukusa!
Sastojci:
- 4 fileta paprike (crvene, žute ili zelene)
- 2 kašike meda
- 2 kašike maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
- So po ukusu
- Mleveni biber po ukusu
- Sveži peršun (opciono, za dekoraciju)
Način pripreme:
Pripremite paprike tako što ćete ih operati, prepoloviti i ukloniti semenke i unutrašnje bele delove. Isperite ih ponovo i ocedite.
U manjoj posudi, pomešajte med, maslinovo ulje, sok od limuna, so i mleveni biber. Dobro promešajte sve sastojke dok se med potpuno ne sjedini sa ostalim tečnim sastojcima.
Uzmite filete paprike i premažite ih pripremljenom mešavinom meda i začina. Pazite da ravnomerno premažete sve delove paprika.
Zagrejte grill tiganj ili običan tiganj na srednje jakoj vatri. Kada tiganj bude dovoljno vreo, stavite filete paprike na njega. Pecite ih oko 3-4 minuta sa svake strane, ili dok paprike ne postanu mekane i blago karamelizovane.
Nakon što su fileti paprike sa medom pečeni, izvadite ih iz tiganja i stavite ih na tanjir za posluživanje. Po želji, pospite svežim peršunom radi dekoracije.
Fileti paprike sa medom se mogu poslužiti topli ili ohlađeni, kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalan obrok. Uživajte u ovoj ukusnoj i jednostavnoj poslastici!
Napomena: Možete prilagoditi količinu meda, začina i vremena pečenja prema svom ukusu i željenom stepenu slatkoće i pikantnosti.

Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.
I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this
in future. Lots of people will be benefited
from your writing. Cheers!