Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Jednostavna piletina u sosu od belog luka i meda
Sa receptom koji uključuje i pileći batak i pileća prsa, samo 20 minuta vas deli od večere koju voli cela porodica! Savršen obrok kada želite da pojedete nešto slano sa primesama slatkog.
Hrskava i lepljiva piletina u sosu. Ne može bolje od ovoga!
Sastojci:
- 6 pilećih bataka, sa kostima ili bez
- So, biber, začini
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 6 čena belog luka, zgnječeno
- 1/3 šolje bagremovog meda
- 1/4 šolje vode (ili pilećeg bujona)
- 2 kašike pirinčanog vinskog sirćeta (ili jabukovog sirćeta, ili bilo kojeg belog sirćeta)
- 1 kašika soja sosa
Priprema:
Začinite piletinu biberom i belim lukom u prahu, posolite je i ostavite sa strane.
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i pecite pileće batake ili filete prsa sa obe strane dok ne postanu zlatno ispečeni.
Smanjite vatru nakon prženja sa obe strane, poklopite tiganj poklopcem i nastavite da dinstate dok se piletina ne skuva, okrećući svakih 5 minuta dok ne bude gotovo.
Ocedite veći deo viška ulja iz tiganja, ostavljajući oko 2 kašike za dodatnu aromu.
ZA SOS:
Kada je piletina gotova, poređajte je sa kožom nagore u tiganj (ako se kuva sa kožom). Zatim dodajte beli luk između piletine i pržite dok ne zamiriše (oko 30 sekundi). Nakon toga dodajte med, vodu, sirće i soja sos. Povećajte temperaturu na srednje jaku i nastavite da kuvate dok se sos ne smanji i malo zgusne (oko 3-4 minuta).
Piletina u sosu se može poslužiti preko povrća, pirinča, testenine ili uz salatu.
Prijatno!
