Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Kolač sa kornfleksom i medom
Kolač sa kornfleksom i medom je osvežavajuća poslastica koja će zadovoljiti vašu slatku želju. Kombinacija hrskavog kornfleksa sa slatkim medom pruža savršen balans ukusa. Ovaj jednostavan recept će vas oduševiti svojom jedinstvenom teksturom i izuzetnim ukusom. Spremite se da uživate u svakom zalogaju ovog ukusnog kolača!
Sastojci:
- 200 g kornfleksa
- 150 g meda
- 100 g putera
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g seckanih oraha (opciono)
Način pripreme:
Uzmite veliku posudu i stavite kornfleks u nju. Ostavite ga sa strane.
U šerpi, zagrejte puter, med, smeđi šećer i vanilin šećer na srednjoj vatri. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i šećer se potpuno ne rastopi.
Kada smesa postane tečna i ujednačena, sklonite je sa šporeta. Neka se malo prohladi.
Polako prelijte tečnu smesu preko kornfleksa u posudi. Koristite drvenu kašiku ili spatulu da biste sve dobro izmešali, kako bi se svi kornfleksom obložili smesom.
Dodajte seckane orahe u smesu sa kornfleksom i mešajte dok se ravnomerno ne rasporede.
Uz pomoć ruku ili dnom šolje, utisnite smesu sa kornfleksom u pleh obložen papirom za pečenje. Pritisnite je ravnomerno da dobijete kompaktnu koru.
Otopite čokoladu za kuvanje na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Pazite da se čokolada ne pregreje.
Prelijte otopljenu čokoladu preko kore od kornfleksa, ravnomerno je raspoređujući.
Stavite pleh u frižider i ostavite kolač da se stegne i ohladi najmanje 1-2 sata.
Kada se kolač sa kornfleksom i medom potpuno stegne, izvadite ga iz frižidera i isečite na željene komade.
Poslužite kolač sa kornfleksom i medom kao ukusnu poslasticu uz šolju toplog napitka. Uživajte u hrskavosti kornfleksa, slatkoći meda i bogatstvu čokolade u ovom jednostavnom, ali ukusnom kolaču.