Kolač sa kornfleksom i medom

Kolač sa kornfleksom i medom je osvežavajuća poslastica koja će zadovoljiti vašu slatku želju. Kombinacija hrskavog kornfleksa sa slatkim medom pruža savršen balans ukusa. Ovaj jednostavan recept će vas oduševiti svojom jedinstvenom teksturom i izuzetnim ukusom. Spremite se da uživate u svakom zalogaju ovog ukusnog kolača!

Sastojci:

  • 200 g kornfleksa
  • 150 g meda
  • 100 g putera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 50 g seckanih oraha (opciono)

Način pripreme:

Uzmite veliku posudu i stavite kornfleks u nju. Ostavite ga sa strane.

U šerpi, zagrejte puter, med, smeđi šećer i vanilin šećer na srednjoj vatri. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i šećer se potpuno ne rastopi.

Kada smesa postane tečna i ujednačena, sklonite je sa šporeta. Neka se malo prohladi.

Polako prelijte tečnu smesu preko kornfleksa u posudi. Koristite drvenu kašiku ili spatulu da biste sve dobro izmešali, kako bi se svi kornfleksom obložili smesom.

Dodajte seckane orahe u smesu sa kornfleksom i mešajte dok se ravnomerno ne rasporede.

Uz pomoć ruku ili dnom šolje, utisnite smesu sa kornfleksom u pleh obložen papirom za pečenje. Pritisnite je ravnomerno da dobijete kompaktnu koru.

Otopite čokoladu za kuvanje na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Pazite da se čokolada ne pregreje.

Prelijte otopljenu čokoladu preko kore od kornfleksa, ravnomerno je raspoređujući.

Stavite pleh u frižider i ostavite kolač da se stegne i ohladi najmanje 1-2 sata.

Kada se kolač sa kornfleksom i medom potpuno stegne, izvadite ga iz frižidera i isečite na željene komade.

Poslužite kolač sa kornfleksom i medom kao ukusnu poslasticu uz šolju toplog napitka. Uživajte u hrskavosti kornfleksa, slatkoći meda i bogatstvu čokolade u ovom jednostavnom, ali ukusnom kolaču.

kolač sa kornfleksom i medom

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *