Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Kolač sa medom od sastojaka koje sigurno imate u kući
Sigurno vam se više puta desilo da želite da spremite brz i jednostavan kolač, ali niste sigurno kako to da uradite. Ovaj kolač sa medom se pravi vrlo jednostavno, sa sastojcima koje sigurno imate u kući. Probajte ovaj recept, sigurno se nećete pokajati!
Sastojci:
- 1 šolja meda
- 1 šolja smeđeg šećera
- 1/2 šolje maslaca
- 2 jaja
- 2 1/2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice cimeta (opciono, za dodatnu aromu)
- 1 šolja mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
Kako pripremiti ovaj kolač sa medom?
Prvo je potrebno zagrejati rernu na 180°C i pripremite okrugli kalup za pečenje. Premažite ga maslacem i pospite brašnom.
U velikoj posudi, pomešajte med, smeđi šećer i maslac. Rastopite ih zajedno na srednje jakoj vatri, povremeno mešajući. Kada se smesa sjedini i postane glatka, sklonite je sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
U drugoj posudi, umutite jaja. Dodajte ohlađenu smesu sa medom, dobro promešajte, i postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, i cimet (ako koristite). Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Zatim dodajte mleko i vanilin šećer, i ponovo dobro promešajte sve zajedno.
Nakon toga, sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje.
Pecite kolač u unapred zagrijanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok kolač ne postane zlatno smeđe boje i čačkalica umetnuta u sredinu izađe čista.
Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta pre nego što ga izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.
Poslužite ovaj ukusni kolač sa medom uz šolju omiljenog napitka i uživajte u bogatim aromama.
Uživajte u pripremi i degustaciji!