Kolač sa medom od sastojaka koje sigurno imate u kući

Sigurno vam se više puta desilo da želite da spremite brz i jednostavan kolač, ali niste sigurno kako to da uradite. Ovaj kolač sa medom se pravi vrlo jednostavno, sa sastojcima koje sigurno imate u kući. Probajte ovaj recept, sigurno se nećete pokajati!

Sastojci:

  • 1 šolja meda
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1/2 šolje maslaca
  • 2 jaja
  • 2 1/2 šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice cimeta (opciono, za dodatnu aromu)
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica vanilin šećera

Kako pripremiti ovaj kolač sa medom?

Prvo je potrebno zagrejati rernu na 180°C i pripremite okrugli kalup za pečenje. Premažite ga maslacem i pospite brašnom.

U velikoj posudi, pomešajte med, smeđi šećer i maslac. Rastopite ih zajedno na srednje jakoj vatri, povremeno mešajući. Kada se smesa sjedini i postane glatka, sklonite je sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

U drugoj posudi, umutite jaja. Dodajte ohlađenu smesu sa medom, dobro promešajte, i postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, i cimet (ako koristite). Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.

Zatim dodajte mleko i vanilin šećer, i ponovo dobro promešajte sve zajedno.

Nakon toga, sipajte smesu u pripremljeni kalup za pečenje.

Pecite kolač u unapred zagrijanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok kolač ne postane zlatno smeđe boje i čačkalica umetnuta u sredinu izađe čista.

Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta pre nego što ga izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.

Poslužite ovaj ukusni kolač sa medom uz šolju omiljenog napitka i uživajte u bogatim aromama.

Uživajte u pripremi i degustaciji!

kolač sa medom

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *