Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Krilca sa medom
Krilca sa medom su savršena kombinacija hrskavosti i slatkoće. Ova ukusna grickalica ili glavno jelo je jednostavna za pripremu i puna bogatih aroma. Sledite korake u nastavku i uživajte u sočnim i slatkim krilcima!
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 1/2 šolje meda
- 1/4 šolje soja sosa
- 2 kašike susamovog ulja
- 3 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 1/2 kašičice ljute paprike u prahu (opciono)
- So po ukusu
- Sveži peršun (opciono, za dekoraciju)
Način pripreme:
U većoj posudi, pomešajte med, soja sos, susamovo ulje, beli luk, đumbir u prahu i ljutu papriku (ako želite pikantniji ukus). Dobro promešajte sve sastojke dok se med i začini potpuno ne sjedine.
U drugoj posudi, stavite krilca i posolite ih po ukusu. Zatim prelijte pripremljenom mešavinom meda i začina. Pažljivo promešajte kako bi se krilca ravnomerno prelila marinadom. Ostavite krilca da odstoje u marinadi najmanje 30 minuta, a idealno bi bilo ostaviti ih preko noći u frižideru kako bi se ukusi lepo upili.
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Postavite rešetku za pečenje na pleh obložen papirom za pečenje.
Pažljivo poređajte marinirana krilca sa medom na rešetku za pečenje, raspoređujući ih u jednom sloju. Preostalu marinadu sačuvajte za kasnije.
Pecite krilca u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđa i hrskava. U toku pečenja, povremeno okrenite krilca i premažite ih sačuvanom marinadom kako bi ostala sočna i ukusna.
Nakon što su krilca sa medom pečena, izvadite ih iz rerne i pospite svežim peršunom radi dekoracije.
Poslužite krilca sa medom topla, kao samostalno jelo ili uz prilog po izboru. Uživajte u ovoj hrskavoj i slatko-pikantnoj poslastici!
Napomena: Možete dodatno posuti krilca susamom ili seckanim peršunom pre posluživanja kako biste obogatili vizuelni i ukusni doživljaj.
Prijatno!