Mafini sa sastojcima koje sigurno imate u kući

Vaša potraga za savršenim prirodno zaslađenim mafinom je završena. Predstavljamo vam medene mafine. Za pripremu su potrebni jednostavni sastojci koje verovatno već imate pri ruci. Ova poslastica je slatka i u njoj se najbolje uživa odmah po vađenju iz rerne!

Sastojci:

  • ⅓ šolje brašna;
  • ¼ kašičice praška za pecivo;
  • ½ kašičice košer soli;
  • ½ šolje (1 štapić) neslanog putera otopljenog i malo ohlađenog;
  • ¾ šolje mleka, sobne temperature;
  • ¾ šolje  bagremovog meda;
  • 2 jaja, sobna temperature;

Priprema:

Zagrejte rernu na 170°. Obložite kalup za mafine papirnim ulošcima ili poprskajte malom količinom ulja.

U maloj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so.

U velikoj posudi umutite puter, mleko, med i jaja.

Umešajte suve sastojke u mokre sastojke kašikom ili lopaticom dok se ne sjedine.

Podelite testo ravnomerno u dvanaest kalupa za mafine i pecite 25 minuta. Proverite da li su dovloljno pečeni tako što ćete jedan probosti čačkalicom, ukoliko izađe čista iz mafina gotovi su. Spremni za posluženje.

 

Uživajte!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *