Med sa koprivom

Med sa koprivom je prirodni proizvod koji kombinuje slatkoću meda sa blagotvornim svojstvima koprive. Ova jedinstvena kombinacija pruža bogatstvo hranljivih materija i lekovitih svojstava. Evo recepta koji će vam pomoći da pripremite ukusan med sa koprivom kod kuće.

Sastojci:

Način pripreme:

Prvo, pripremite svežu koprivu tako što ćete je pažljivo oprati pod mlazom hladne vode. Ocedite višak vode i ostavite koprivu sa strane da se osuši.

Nakon što se kopriva osuši, stavite je u blender ili seckalicu. Blendirajte je dok ne dobijete finu pastu. Ako je potrebno, dodajte malo vode da bi se kopriva bolje usitnila.

Uzmite staklenu posudu sa poklopcem i stavite pastu od koprive u nju.

Zatim, zagrejte med u maloj šerpi na laganoj vatri. Pazite da med ne dovedete do ključanja.

Kada se med zagreje, pažljivo ga prelijte preko paste od koprive u staklenoj posudi. Dobro promešajte da se kopriva ravnomerno rasporedi u medu.

Poklopite posudu i ostavite je da odstoji na sobnoj temperaturi 24 sata. Ovaj korak će omogućiti da se arome koprive prenesu na med.

Nakon 24 sata, procedite koprivu kroz gazu ili cediljku kako biste uklonili ostatke koprive i dobili glatki med.

Sipajte med sa koprivom u čiste staklene tegle i zatvorite ih dobro. Čuvajte med na suvom i tamnom mestu.

Med sa koprivom je spreman za upotrebu i može se koristiti kao prirodni zaslađivač ili kao dodatak u raznim jelima i napicima. Uživajte u njegovom jedinstvenom ukusu i blagotvornim svojstvima koje pruža kopriva.

kopriva sa medom

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *