Medeni kolač od bundeve

Medeni kolač od bundeve predstavlja idealnu poslasticu za hladnije dane, spajajući toplinu i bogatstvo ukusa bundeve sa slatkim i kremastim notama meda. Ovaj jednostavan recept ne samo da će ispuniti vaš dom divnim mirisima tokom pripreme, već će i zadovoljiti vaše nepce svojom sočnošću i bogatim aromama začina.

Sastojci:

  • 2 šolje pirea od bundeve;
  • 1 šolja meda;
  • 1/2 šolje maslaca, otopljenog;
  • 2 jaja;
  • 1 kašičica ekstrakta vanile;
  • 2 šolje brašna;
  • 1 kašičica praška za pecivo;
  • 1/2 kašičice cimeta;

Priprema ovog medenog kolača od bundeve je jednostavna i zadovoljavajuća. Počinjete tako što ćete u velikoj posudi pažljivo izmešati pire od bundeve, med, otopljeni maslac, jaja i ekstrakt vanile. Zatim, postepeno dodajete brašno, prašak za pecivo i cimet, sve vreme mešajući, dok ne dobijete glatku smesu. Kada se sve sastojci lepo sjedine, smesu sipate u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite kolač oko 25-30 minuta ili dok ne postane zlatno smeđe boje i dok test čačkalice umetnute u sredinu kolača ne izađe čist. Nakon pečenja, ostavite kolač da se malo ohladi pre sečenja i posluživanja. Uživajte u svakom zalogaju ove mekane i sočne poslastice!

kolač

Uživajte u svakom zalogaju uz medeni kolač od bundeve, koji je savršen za jesenje dane ili kao dodatak trpezi tokom praznika. Sa svojom mekoćom, bogatstvom ukusa i blagim primesama začina, ova poslastica će vas zagrejati i obradovati svojom neodoljivom kombinacijom bundeve i meda. Poslužite ga uz šolju toplog napitka i uživajte u trenucima uživanja i deljenja sa voljenima.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *