Najbolji sendvič za doručak

Zbog ovog sendviča vredi ustati iz kreveta, verujte nam. Prepuni proteina, ovi sendviči će sigurno ostaviti sve sitima čak i tokom užurbanog jutra. Sa jednostavnim sastojcima kao što su jaja, sir, slanina i čisti med, ovi sendviči nisu samo ukusni, već su i povoljni za zamrzavanje, tako da možete uživati u njima tokom cele nedelje.

Sastojci:

  • 12 traka pančete;
  • 3 kašike livadskog meda;
  • 12 jaja;
  • ½ šolje mleka;
  • 1 kašičica soli
  • 12 kriški gaude ili tvrdog čedara;
  • zemičke;

Priprema:

Obložite pleh za pečenje folijom. Uzmite trake pančete i presecite na pola tako da imate 24 kraće trake. Pančetu poređajte u jednom sloju na pripremljeni pleh i stavite u hladnu rernu. Uključite rernu na 220°C. Pecite pančetu 15 minuta, okrenite je i nastavite da pečete još 10 minuta, pazeći da ne izgori. Slaninu odmah prebacite u čist tanjir i dok je još veoma vruća prelijte tečnim medom. Ostaviti da se ohladi.

Umutite jaja, mleko i so i sipajte u podmazan pleh. Pecite na 170°C 20 minuta ili dok se ne ispeče. Isecite na dvanaest kvadrata i ostavite na stranu.

Zemičke isecite poprečno na pola i u svaki stavite jedan kvadrat pečenih jaja, dva komada slanine i krišku sira. Svaki sendvič pojedinačno umotajte u foliju i čuvajte u zamrzivaču do 6 meseci. Da biste ga zagrejali, uklonite foliju, umotajte sendvič u papirni ubrus i pecite u mikrotalasnoj na jakoj temperaturi 1 i po, do 2 minuta. Ostavite da odstoji u mikrotalasnoj pećnici jedan minut pre serviranja.

 

Prijatno!

sendvič

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *