Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Najbolji sendvič za doručak
Zbog ovog sendviča vredi ustati iz kreveta, verujte nam. Prepuni proteina, ovi sendviči će sigurno ostaviti sve sitima čak i tokom užurbanog jutra. Sa jednostavnim sastojcima kao što su jaja, sir, slanina i čisti med, ovi sendviči nisu samo ukusni, već su i povoljni za zamrzavanje, tako da možete uživati u njima tokom cele nedelje.
Sastojci:
- 12 traka pančete;
- 3 kašike livadskog meda;
- 12 jaja;
- ½ šolje mleka;
- 1 kašičica soli
- 12 kriški gaude ili tvrdog čedara;
- zemičke;
Priprema:
Obložite pleh za pečenje folijom. Uzmite trake pančete i presecite na pola tako da imate 24 kraće trake. Pančetu poređajte u jednom sloju na pripremljeni pleh i stavite u hladnu rernu. Uključite rernu na 220°C. Pecite pančetu 15 minuta, okrenite je i nastavite da pečete još 10 minuta, pazeći da ne izgori. Slaninu odmah prebacite u čist tanjir i dok je još veoma vruća prelijte tečnim medom. Ostaviti da se ohladi.
Umutite jaja, mleko i so i sipajte u podmazan pleh. Pecite na 170°C 20 minuta ili dok se ne ispeče. Isecite na dvanaest kvadrata i ostavite na stranu.
Zemičke isecite poprečno na pola i u svaki stavite jedan kvadrat pečenih jaja, dva komada slanine i krišku sira. Svaki sendvič pojedinačno umotajte u foliju i čuvajte u zamrzivaču do 6 meseci. Da biste ga zagrejali, uklonite foliju, umotajte sendvič u papirni ubrus i pecite u mikrotalasnoj na jakoj temperaturi 1 i po, do 2 minuta. Ostavite da odstoji u mikrotalasnoj pećnici jedan minut pre serviranja.
Prijatno!
