Paprika sa medom

Paprika sa medom je jednostavno jelo koje donosi savršen balans između slatkoće meda i ukusa pečene paprike. Ova poslastica je brza za pripremu i može se poslužiti kao prilog ili kao deo raznovrsnog obroka. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ukusne paprike sa medom.

Sastojci:

  • 4 paprike (crvene, žute ili zelene)
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • So po ukusu
  • Sveži peršun (opciono, za dekoraciju)

Način pripreme:

Operite paprike, presecite ih na pola i uklonite semenke i unutrašnje bele delove. Isperite paprike ponovo i ocedite.

U manjoj posudi, pomešajte med, maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk i so. Dobro promešajte sve sastojke dok se med potpuno ne sjedini sa ostalim sastojcima.

Uzmite paprike i premažite ih pripremljenom mešavinom meda i začina. Pazite da ravnomerno premažete sve delove paprika.

Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i stavite prethodno premazanu papriku na tiganj. Paprika sa medom se peče oko 5-7 minuta sa svake strane, ili dok ne postane mekana i blago karamelizovana.

Kada je paprika sa medom pečena, izvadite je iz tiganja i stavite na tanjir za posluživanje. Po želji, pospite svežim peršunom radi dekoracije.

Paprika sa medom se može poslužiti topla ili ohlađena, kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalni obrok. Uživajte u ovoj jednostavnoj, ali ukusnoj poslastici!

Napomena: Možete prilagoditi količinu meda, začina i vremena pečenja prema svom ukusu i željenom stepenu slatkoće.

paprika sa medom

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *