Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Pileća krilca – recept koji morate probati!
Ovaj jednostavan i ukusan recept može se pripremiti na roštilju ili u fritezi, što ga čini brzim obrokom! Profesionalni savet – uparite pileća krilca sa svojim omiljenim kremastim sosom i sveže rezanim povrćem i pozovite prijatelje da gledaju utakmicu ili vašu zajedničku omiljenu seriju!
Sastojci:
- 1 kašika praška za pecivo;
- 1 kašičica dimljene paprike;
- 1 kašičica soli;
- ½ kašičice belog luka u prahu;
- ½ kašičice crnog luka u prahu;
- ¼ kašičice sveže mlevenog crnog bibera;
- ¼ kašičice sušenog timijana;
- ¼ kašičice sušenog origana;
- 1.5 kg pilećih krilca;
- 1/3 šolje prirodnog meda;
Priprema:
Pomešajte prašak za pecivo, dimljenu papriku, so, beli luk, crni luk i biber u maloj posudi. Osušeni timijan i origano utrljajte između dlanova da ih zgnječite, dodajte u činiju i promešajte.
Poređajte pileća krilca u jednom sloju na veliki pleh za pečenje. Pospite piletinu sa polovinom mešavine začina, okrenite i pospite drugom polovinom. Stavite stavite pleh u frižider nepokriven na 8 do 24 sata.
Friteza: Zagrejte fritezu na 200°C. Poprskajte korpu uljem u spreju za kuvanje i poređajte krilca u jednom sloju. (Ovo će zahtevati kuvanje u više serija.) Pržite 8 minuta, okrenite i pržite još 8 minuta. Premažite tečnim medom i nastavite da pržite još 4 minuta. Ponovite sa preostalim krilcima.
Roštilj: Zagrejte roštilj na srednju temperaturu, oko 170°C. Poprskajte rešetke uljem u spreju ili jednostavno premažite parcetom slenine ukoliko imate. Pecite krilca na pripremljenim rešetkama 20 minuta, okrećući jednom ili dva puta. Premažite tečnim medom i pecite još 1 – 2 minuta da se stegne. Skinite sa roštilja i ostavite da odstoji 10 minuta pre serviranja.
Prijatno!