Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Piletina koju morate probati
Uvek ste se pitali koji je najbolji način za pečenje piletine? Sada ćemo vam odgovoriti na to pitanje. Ovaj recept je nežan, sladak i sočan – svaki put! Tajna? Prirodni med! Pomaže da meso bude mekano, dok limun, beli luk i italijanski mix začina dodaje ukus i dubinu ovom glavnom jelu. Bez obzira da li private obrok za više ljudi ili tražite uravnotežen obrok tokom nedelje (sa mogućnošću ostatka hrane), ovaj recept vas neće razočarati.
Sastojci:
- 1 celo pile, oko 1.5kg;
- 6 kašika neslanog putera, omekšanog;
- 2 kašike bagremovog meda;
- 2 kašičice limunovog soka;
- 2 kašičice italijanskih začina;
- 2 kašičice belog luka u prahu;
- 1 kašika soli;
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 C. Stavite piletinu u tepsiju, a zatim osušite papirnim ubrusima.
Umutite puter, med, limun, italijanski mix začina, beli luk u prahu i so. Temeljno utrljajte preko cele piletine.
Pecite 10 minuta na 230C, nepokriveno.
Smanjite temperaturu u rerni na 170 C, a zatim pecite još 50 – 60 minuta, ili dok unutrašnja temperatura pilećih prsa ne dostigne 70 C. Stavite foliju preko pilećih nožica otprilike na pola, da se ne prekuva dok se ostatak kuva.
Ostavite da odstoji 10 -15 minuta da se ohladi pre rezanja i serviranja.
Prijatno!