Piletina koju morate probati

Uvek ste se pitali koji je najbolji način za pečenje piletine? Sada ćemo vam odgovoriti na to pitanje. Ovaj recept je nežan, sladak i sočan – svaki put! Tajna? Prirodni med! Pomaže da meso bude mekano, dok limun, beli luk i italijanski mix začina dodaje ukus i dubinu ovom glavnom jelu. Bez obzira da li private obrok za više ljudi ili tražite uravnotežen obrok tokom nedelje (sa mogućnošću ostatka hrane), ovaj recept vas neće razočarati.

Sastojci:

  • 1 celo  pile, oko 1.5kg;
  • 6 kašika neslanog putera, omekšanog;
  • 2 kašike bagremovog meda
  • 2 kašičice limunovog soka;
  • 2 kašičice italijanskih začina;
  • 2 kašičice belog luka u prahu;
  • 1 kašika soli;

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 C. Stavite piletinu u tepsiju, a zatim osušite papirnim ubrusima.

Umutite puter, med, limun, italijanski mix začina, beli luk u prahu i so. Temeljno utrljajte preko cele piletine.

Pecite 10 minuta na 230C, nepokriveno.

Smanjite temperaturu u rerni na 170 C, a zatim pecite još 50 – 60 minuta, ili dok unutrašnja temperatura pilećih prsa ne dostigne 70 C. Stavite foliju preko pilećih nožica otprilike na pola, da se ne prekuva dok se ostatak kuva.

Ostavite da odstoji 10 -15 minuta da se ohladi pre rezanja i serviranja.

 

Prijatno!

piletina

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *