Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Piletina na kineski način koju morate probati
Koristeći jednostavne sastojke, poput soja sosa, semena susama i prirodnog meda, ovaj recept koji se lako pravi je onaj koji se takođe može prilagoditi na osnovu preferencija ljutine i začina. Na primer, ako se služi maloj deci, možda ćete želeti da preskočite dodavanje pahuljica crvene paprike. Poslužite uz povrće ili pirinač za ukusan i zasitan obrok.
Sastojci:
- 1 žuta paprika, tanko narezana;
- 1 šolja boranije, seckane;
- 2 kašike susamovog ulja;
- 700g pilećih prsa, na kockice;
- 2 kašike tostiranih semenki susama;
- Biljno ulje, za prženje;
- 2 jaja;
- so;
- crni biber;
- 1 šolja kukuruznog skroba;
- 1/3 šolje višenamenskog brašna;
- 1/4 šolje soja sosa;
- 1/4 šolje lipovog meda;
- 1/4 šolje kečapa;
- 3 kašike pirinčanog sirćeta;
- 3 kašike smeđeg šećera;
- 1 kašičica pahuljica crvene paprike;
- 2 kašičice mlevenog svežeg belog luka;
- 2 kašike vode + 1 kašika kukuruznog skroba;
Priprema:
U kesu sa zatvaračem dodajte brašno, kukuruzni skrob, posolite i pospite biberom po ukusu. Umutiti.
U dubljoj činiji umutite jaja, posolite i pospite biberom po ukusu. Dodajte svu piletinu u testo.
Izvadite piletinu jedan po jedan komad, pustite da višak iscuri i prebacite u vreću sa zatvaračem. Kada je sva piletina u vrećici, dobro je zatvorite i dobro protresite dok svaki komad ne bude ravnomerno obložen. Izvadite piletinu, otresite višak suvog testa i ostavite na stranu.
Na srednje jakoj vatri dodajte u činiju soja sos, med, kečap, pirinčano sirće, smeđi šećer, pahuljice crvene paprike, susamovo ulje i mleveni beli luk. Promešajte, pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Pomešajte vodu i kukuruzni skrob i sipajte u šerpu da se sos zgusne u glazuru. Kada prekrije poleđinu kašike, sklonite sa vatre i prenesite u činiju. Ostavite na stranu.
Da biste propržili povrće, dodajte susamovo ulje u tiganj na srednje jakoj vatri. Kada se zagreje, ubacite paprike i boraniju. Pržiti 5 minuta ili dok ne porumeni.
Zagrejte biljno ulje na 170°C u tiganju. Ubacite polako piletinu, pazeći da ne bude prenatrpano. Pržite u dve serije. Kada porumeni (oko 5 do 6 minuta), izvadite ulje i ocedite na rešetki.
Ubacite piletinu u glazuru zajedno sa povrćem i susamom. Uživajte uz pirinač ili rezance.
Prijatno!