Piletina na kineski način koju morate probati

Koristeći jednostavne sastojke, poput soja sosa, semena susama i prirodnog meda, ovaj recept koji se lako pravi je onaj koji se takođe može prilagoditi na osnovu preferencija ljutine i začina. Na primer, ako se služi maloj deci, možda ćete želeti da preskočite dodavanje pahuljica crvene paprike. Poslužite uz povrće ili pirinač za ukusan i zasitan obrok. 

Sastojci:

  • 1 žuta paprika, tanko narezana;
  • 1 šolja boranije, seckane;
  • 2 kašike susamovog ulja;
  • 700g pilećih prsa, na kockice;
  • 2 kašike tostiranih semenki susama;
  • Biljno ulje, za prženje;
  • 2 jaja;
  • so;
  • crni biber;
  • 1 šolja kukuruznog skroba;
  • 1/3 šolje višenamenskog brašna;
  • 1/4 šolje soja sosa;
  • 1/4 šolje lipovog meda;
  • 1/4 šolje kečapa;
  • 3 kašike pirinčanog sirćeta;
  • 3 kašike smeđeg šećera;
  • 1 kašičica pahuljica crvene paprike;
  • 2 kašičice mlevenog svežeg belog luka;
  • 2 kašike vode + 1 kašika kukuruznog skroba;

Priprema:

U kesu sa zatvaračem dodajte brašno, kukuruzni skrob, posolite i pospite biberom po ukusu. Umutiti.

U dubljoj činiji umutite jaja, posolite i pospite biberom po ukusu. Dodajte svu piletinu u testo.

Izvadite piletinu jedan po jedan komad, pustite da višak iscuri i prebacite u vreću sa zatvaračem. Kada je sva piletina u vrećici, dobro je zatvorite i dobro protresite dok svaki komad ne bude ravnomerno obložen. Izvadite piletinu, otresite višak suvog testa i ostavite na stranu.

Na srednje jakoj vatri dodajte u činiju soja sos, med, kečap, pirinčano sirće, smeđi šećer, pahuljice crvene paprike, susamovo ulje i mleveni beli luk. Promešajte, pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Pomešajte vodu i kukuruzni skrob i sipajte u šerpu da se sos zgusne u glazuru. Kada prekrije poleđinu kašike, sklonite sa vatre i prenesite u činiju. Ostavite na stranu.

Da biste propržili povrće, dodajte susamovo ulje u tiganj na srednje jakoj vatri. Kada se zagreje, ubacite paprike i boraniju. Pržiti 5 minuta ili dok ne porumeni.

Zagrejte biljno ulje na 170°C u tiganju. Ubacite polako piletinu, pazeći da ne bude prenatrpano. Pržite u dve serije. Kada porumeni (oko 5 do 6 minuta), izvadite ulje i ocedite na rešetki.

Ubacite piletinu u glazuru zajedno sa povrćem i susamom. Uživajte uz pirinač ili rezance.

 

Prijatno!

piletina

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *