Piletina u medu i đumbiru

Piletina u medu i đumbiru je ukusan i zdrav obrok koji kombinuje slatke i slane arome. Med daje jelo bogatu slatku, dok đumbir dodaje pikantnu notu, a soja sos dubinu ukusa. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a idealno je kao glavno jelo uz prilog po želji.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 2 kašike svežeg đumbira (narendanog)
  • 2 čena belog luka (sitno naseckanog)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike svežeg peršuna (sitno naseckanog)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U posudi pomešajte đumbir, beli luk, maslinovo ulje, med, soja sos, pirinčano sirće, so i biber.

Prelijte smesu preko pilećeg filea i dobro umasirajte kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ostavite meso da odstoji u marinadi oko 10 minuta.

Uzmite tepsiju za pečenje i prebacite marinirane pileće filete u nju. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe.

Kad su gotovi, izvadite ih iz rerne i pospite svežim peršunom.

Piletina u medu se može poslužiti uz prilog po želji.

Napomena: Ovaj recept možete prilagoditi i pripremiti na roštilju, pa ćete dobiti još ukusniji rezultat.

Prijatno!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *