Pohovana piletina u medu i senfu

Pohovana piletina u medu i senfu je ukusno jelo koje kombinuje sočne pileće filete s medom i senfom. Prekrivena hrskavim prezlama, ova piletina ima izvanredan slatko-pikantan ukus koji se topi u ustima. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a idealno je kao glavno jelo uz prilog po želji.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 1/4 šolje meda
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice crvene paprike
  • 1 šolja prezli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U velikoj posudi pomešajte med, senf, maslinovo ulje, belo vinsko sirće, so, biber i crvenu papriku.

U drugu posudu stavite prezle.

Umočite svaki pileći file u smesu meda i senfa, a zatim u prezle i dobro ga prekrijte.

Stavite pohovane pileće filete u tepsiju za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe.

Pohovana piletina se može poslužiti topla uz prilog po želji.

Napomena: Ovaj recept takođe možete pripremiti i na roštilju ili u tiganju, a možete dodati i svoje omiljene začine za dodatni ukus.

Uživajte!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *