Rebarca sa medom

Rebarca sa medom su sočno i slatko jelo koja kombinuje ukusna rebarca sa slatkoćom meda. Ova kombinacija slanih i slatkih nota čini jelo neodoljivim. Evo recepta koji će vam pomoći da pripremite ukusna rebarca sa medom kod kuće.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 1/2 šolje meda
  • 1/4 šolje soja sosa
  • 3 kašike kečapa
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica sveže mlevenog bibera
  • 1 kašičica susamovog ulja
  • 1 kašičica susama (opciono)
  • Sveže iseckan peršun za posipanje (opciono)

Način pripreme:

U velikoj posudi, pomešajte med, soja sos, kečap, beli luk, sveže mleveni biber i susamovo ulje. Ova marinada će dodati bogat ukus i slatkoću rebrima.

Rebara dobro operite i osušite papirnim ubrusom. Stavite rebara u marinadu i ostavite da odstoje najmanje jedan sat. Idealno bi bilo da marinirate rebarca preko noći kako bi se ukus bolje upio.

Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje jaku vatru. Ako koristite roštilj, prethodno ga premažite uljem kako bi se rebarca lakše odvojila.

Stavite rebarca na roštilj ili tiganj i pecite ih oko 6-8 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu lepo smeđa i hrskava. Premažite ih preostalom marinadom tokom pečenja.

Ako želite, pospite rebarca susamom pre nego što ih okrenete. Susam će dodati hrskavost i ukus jelima.

Kada su rebarca pečena, prenesite ih na tanjir za posluživanje. Posipajte sveže iseckanim peršunom za dodatnu aromu i dekoraciju.

Poslužite rebarca topla i uživajte u savršenoj kombinaciji slatkoće meda i sočnosti mesa.

Ova ukusna rebarca sa medom će oduševiti vaše nepce svojim bogatim ukusom i teksturama. Uživajte u ovom specijalitetu i uverite se koliko je jednostavno pripremiti ukusna rebarca sa medom kod kuće!

rebarca sa medom

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *