Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Spremite cheesecake kao Jamie Oliver!
Cheescake je omiljeni dezert ljudi širom sveta. Sigurni smo da ste do sada pročitali mnoge recepte, ali u nastavku vam predstavljamo onaj koji do sada niste probali. Dajte mu šansu, i nećete se pokajati!
Sastojci:
- 250 g krem sira, sobne temperature
- 6 jaja
- 100 ml mleka
- 60 g neslanog putera, rastopljenog
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
- 140 g šećera
- 60 g običnog brašna
- 1 kašika kukuruznog brašna
- Šećer u prahu
- 400g šljiva, prepolovljenih, bez koštica
- 100 g bagremovog meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C.
Napunite posudu za pečenje vrelom vodom i stavite na donju policu rerne da stvori paru.
Podmazati i obložiti podlogu i stranice kalupa za tortu prečnika 20 cm papirom za pečenje.
Umutite krem sir da se opusti, dodajte žumanca i umutite dok ne postane glatka. Dodajte mleko, puter, vanilu, limunov sok i pola šećera, pa umutite da se sjedini. Dodajte brašno, prstohvat soli i umutite da se sjedini.
U posebnoj posudi umutite belanca. Dodajte preostalih 70 g šećera, 1 po 1 kašiku, mutite dok ne dobijete sjaj. Pomešajte sa umućenim krem sirom, a zatim sipajte u tepsiju.
Pecite kolač od sira na polici iznad vode 15 minuta ili dok se ne podigne i ne dobije zlatnu boju.
Smanjite temperaturu na 170°C i pecite još 30 minuta ili dok ne bude pečeno sa blagim ljuljanjem u sredini.
Isključite rernu i ostavite kolač da se ohladi sa otvorenim vratima.
Za medene šljive stavite sve sastojke u tiganj na srednju vatru. Kuvajte 8 minuta ili dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade, a zatim izvadite šljive šupljikavom kašikom i odbacite kožicu. Vratite se u sirup.
Za serviranje pospite cheescake šećerom u prahu i kašičicom prelijte ohlađenim šljivama.
Uživajte!