Svinjska rebra – recept koji će oduševiti vaše ukućane!

Utrljana u aromatični sos od meda, ova nežna, sporo pečena svinjska rebra puna su ukusa.

Sastojci:

  • 1.5kg svinjskih rebara;
  • 1/4 šolje lipovog meda;
  • 1 kašičica tečnog dima;
  • 1 kašičica morske soli;
  • 1 kašika čilija u prahu;
  • 1 kašika paprike;
  • 1 kašika belog luka u prahu;
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera;

Priprema:

Zagrejte rernu na 275 stepeni. Kombinujte med i tečni dim i mešajte dok se dobro ne sjedine. Rebra premazati mešavinom meda. Pomešajte preostale sastojke i ravnomerno utrljajte preko rebara. Stavite u posudu za pečenje i poklopite. Pecite 3 – 4 sata, dok ne omekša.

 

Uživajte u obroku!

svinjska rebra

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *