Tart od jabuka čiji ukus će Vas iznenaditi!

Tart od jabuka je tradicionalna poslastica koja se sastoji od tanke kore i fino narezanih jabuka. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i idealan je za jesen kada su jabuke u sezoni. Kombinujući slatku i kiselu jabuka, tart od jabuka postaje ravnoteža ukusa koja se ne može ignorirati. Idealan za kremast doručak ili kao poslastica posle obroka, ovaj recept će biti hit u vašoj kuhinji.

Sastojci:

  • 375 g smrznutog lisnatog testa
  • 50 g neslanog putera, omekšanog
  • 1 žumance
  • 70 g bademovog brašna (ili drugog po vašoj želji)
  • 1 kašičica paste od vanile
  • 200 ml livadskog meda
  • 2 jabuke, vrlo tanko narezane
  • 1 grančica ruzmarina, ubrani listovi
  • šlag, za posluživanje

Priprema:

Razvucite testo na okruglo prečnika 30cm, debljine 3mm i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.

Zagrejte rernu na 200°C.

U činiju stavite puter, žumance, bademovo brašno, vanilu i 1/4 šolje (60 ml) meda i umutite drvenom kašikom dok ne postane glatko.

Premažite preko testa i na vrh rasporedite kriške jabuke. Prelijte sa 1/4 šolje (60 ml) meda. Pecite 20 minuta ili dok ne postanu zlatne i hrskave.

Stavite ruzmarin i preostalu 1/3 šolje (80 ml) meda u tiganj na laganoj vatri, mešajući da se med rastopi, a zatim prelijte tortu. Poslužite sa kremom.

Prijatno!

tart od jabuka

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *