Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Ukusna paprika sa medom
Paprika sa medom je jednostavan, ali izuzetno ukusan recept. Ukoliko ste ljubitelj različitih slatko ljutih ukusa, onda je ovaj recept idealan za vas. Isprobajte ga i javite nam utiske!
Sastojci:
- 4 veće paprike (crvene, žute ili zelene)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 luk (sitno iseckan)
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 2 kašike meda
- 1 kašičica mlevene paprike
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun (za dekoraciju)
Kako se priprema paprika sa medom?
Operite paprike, odsecite vrhove i izvadite semenke.
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Dodajte iseckani luk i beli luk u tiganj i pržite ih dok ne postanu staklasti i blago zlatno smeđi.
Dodajte med, mlevenu papriku, so i biber u tiganj sa lukom i belim lukom. Promešajte sve sastojke i ostavite da se krčka još 1-2 minute.
Napunite svaku papriku smesom iz tiganja.
Prekrijte tiganj poklopcem i kuvajte paprike na laganoj vatri oko 20-25 minuta, povremeno ih prevrćući kako bi se ravnomerno ispekli i omekšali.
Nakon što paprika sa medom postane mekana i blago karamelizovana, sklonite je sa vatre.
Ova paprika se služi topla, posuta seckanim svežim peršunom kao ukras.
Ukoliko ste ljubitelj paprike i meda, ovaj recept je sigurno za vas. Nedostatak ideja za ručak je sada prošlost.
Prijatno!