Ukusna paprika sa medom

Paprika sa medom je jednostavan, ali izuzetno ukusan recept. Ukoliko ste ljubitelj različitih slatko ljutih ukusa, onda je ovaj recept idealan za vas. Isprobajte ga i javite nam utiske!

Sastojci:

  • 4 veće paprike (crvene, žute ili zelene)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 luk (sitno iseckan)
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun (za dekoraciju)

Kako se priprema paprika sa medom?

Operite paprike, odsecite vrhove i izvadite semenke.

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.

Dodajte iseckani luk i beli luk u tiganj i pržite ih dok ne postanu staklasti i blago zlatno smeđi.

Dodajte med, mlevenu papriku, so i biber u tiganj sa lukom i belim lukom. Promešajte sve sastojke i ostavite da se krčka još 1-2 minute.

Napunite svaku papriku smesom iz tiganja.

Prekrijte tiganj poklopcem i kuvajte paprike na laganoj vatri oko 20-25 minuta, povremeno ih prevrćući kako bi se ravnomerno ispekli i omekšali.

Nakon što paprika sa medom postane mekana i blago karamelizovana, sklonite je sa vatre.

Ova paprika se služi topla, posuta seckanim svežim peršunom kao ukras.

Ukoliko ste ljubitelj paprike i meda, ovaj recept je sigurno za vas. Nedostatak ideja za ručak je sada prošlost.

Prijatno!

paprika sa medom

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *