Zdrava granola sa medom i kokosom

Ova ukusna i hranljiva granola je jednostavno najbolja! Napravljena od seckanog kokosa, ovsenih pahuljica, čia i lanenih semenki i čistog meda, a zatim tostirana do zlatno smeđe boje. Domaća granola ima odličan ukus kada se doda u jogurt, uparena sa svežim voćem ili kao hrskavi preliv za mafine.

Sastojci:

  • 3 šolje ovsenih pahuljica;
  • ½ šolje nezaslađenog iseckanog kokosa;
  • ¼ šolje čia semena;
  • ¼ šolje lanenog semena;
  • 1 kašičica soli;
  • 2 kašičice cimeta;
  • ¼ šolje kokosovog ulja, rastopljenog;
  • ½ šolje livadskog meda;
  • 2 kašičice vanile;

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 C. 

U velikoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kokos, čia semenke, laneno seme, so i cimet. 

U maloj činiji umutite kokosovo ulje, med i vanilu.

Kombinujte mešavinu meda sa mešavinom ovsenih pahuljica, a zatim ravnomerno rasporedite na pleh. 

Pecite 20 minuta, a zatim okrenite pleh u rerni da se ravnomerno ispeče. Nemojte mešati ovsene pahuljice, jer će to sprečiti stvaranje hrskavih grudvica. Pecite još 10 minuta, ili dok ne porumeni. 

Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim nežno razbijte granolu i stavite u zatvorenu posudu. 

Čuvajte na sobnoj temperaturi do 2 nedelje, ili u zamrzivaču do 6 meseci.

Slasno!

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *