Za veće količine i distribuciju meda možete nas kontaktirati na + 381 66 10 25 42
Zdrava granola sa medom i kokosom
Ova ukusna i hranljiva granola je jednostavno najbolja! Napravljena od seckanog kokosa, ovsenih pahuljica, čia i lanenih semenki i čistog meda, a zatim tostirana do zlatno smeđe boje. Domaća granola ima odličan ukus kada se doda u jogurt, uparena sa svežim voćem ili kao hrskavi preliv za mafine.
Sastojci:
- 3 šolje ovsenih pahuljica;
- ½ šolje nezaslađenog iseckanog kokosa;
- ¼ šolje čia semena;
- ¼ šolje lanenog semena;
- 1 kašičica soli;
- 2 kašičice cimeta;
- ¼ šolje kokosovog ulja, rastopljenog;
- ½ šolje livadskog meda;
- 2 kašičice vanile;
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 C.
U velikoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kokos, čia semenke, laneno seme, so i cimet.
U maloj činiji umutite kokosovo ulje, med i vanilu.
Kombinujte mešavinu meda sa mešavinom ovsenih pahuljica, a zatim ravnomerno rasporedite na pleh.
Pecite 20 minuta, a zatim okrenite pleh u rerni da se ravnomerno ispeče. Nemojte mešati ovsene pahuljice, jer će to sprečiti stvaranje hrskavih grudvica. Pecite još 10 minuta, ili dok ne porumeni.
Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim nežno razbijte granolu i stavite u zatvorenu posudu.
Čuvajte na sobnoj temperaturi do 2 nedelje, ili u zamrzivaču do 6 meseci.
Slasno!